I Oktober skal jeg blottlegge meg selv!

Snart kommer Oktober, og med den kommer Rosa Sløyfe aksjonen. I løpet av neste måned vil jeg bidra med å skrive flere innlegg med fokus på nettopp dette. Da passer det veldig bra at aksjonen i år vil løfte frem et veldig alvorlig tema – arvelig bryst og eggstokkreft. Jeg, som bærer av denne genfeilen, vil dele mine tanker og erfaringer rundt det.

Flere av postene har jeg skrevet ferdig allerede, og helt ærlig så er jeg innimellom i tvil om jeg skal publisere de eller ikke. Det er ganske personlig og man blottlegger seg selv for hele verden. Men siden man har muligheten til å gjøre forebyggende tiltak, ved å få genfeilen påvist, anser jeg det som viktig å spre kunnskap om det. Håpet er at min historie skal kunne redde liv.

Jeg fikk ikke vite om genfeilen ved at jeg ble syk, jeg var «frisk som en fisk». Jeg ble testet, og fikk det påvist, etter at min mor og lillesøster fikk kreft. Det er mennesker der ute som har den samme genfeilen uten å være klar over det. Det gjelder både menn og kvinner. Jeg håper så mange som mulig slipper å miste sin søster, datter, kjæreste, mor, bestemor eller venninne som følge av at de ikke har kunnskap om BRCA1 & BRCA2.

Jeg har ikke tenkt å skrive så mye om dette nå, men det vil komme detaljerte innlegg omkring tema i Oktober. Intensjonen bak denne posten var å dele planene mine, sånn at jeg ikke skal ombestemme meg! For de som vil følge meg gjennom Oktober så anbefaler jeg å enten følge bloggen eller den nyopprettede Facebook siden. Den finner du her.

God helg alle sammen!

Slapp av og lad opp til en ny uke.

På bildet under er ihvertfall jeg oppladet – 700000 volt gjennom kroppen.

Anne-Merete

13709815_10154172218731001_3166204928488204778_n

 

2 kommentarer om “I Oktober skal jeg blottlegge meg selv!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s