Fire & Rain (og tårer) i en kirke.

Første gang jeg hørte The Dance fremført i en kirke var i 2015. Da var det Adam Douglas som sang den i min søsters begravelse. I går var jeg igjen vitne til at sangen ble fremført i en kirke. Selv om det denne gangen var konsert med Fire & Rain, i en helt annen kirke, var det som om jeg gjenoppleve øyeblikket for to år siden.

Jeg visste fra annonsen at de blant annet skulle spille Garth Brooks den kvelden. Men ikke hvilken sang. Jeg hadde et håp om at det var nettopp The Dance. Og da de første tonene fylte kirkerommet fikk jeg frysninger over hele kroppen og en klump i halsen. Jeg så mot taket og prøvde å holde tårene tilbake. Men etterhvert ga jeg fri adgang til både tårer og følelser. Det er tross alt ikke første gangen noen gråter i en kirke. Det var et følelsesladet og magisk øyeblikk. Etter konserten snakket jeg med andre som også hadde felt noen tårer. Men til en annen sang og med andre følelser.

På mange måter var gårsdagens fremførelse mye sterkere enn da Adam Douglas fremførte sangen i begravelsen for to år siden. Den gangen var jeg mest opptatt av å komme meg gjennom seremonien, og for å klare det måtte jeg ha en viss kontroll over tankene. Det var for mye smerte og sorg til å kjenne på alle følelsene. Men i går kunne jeg tillate meg selv å slippe følelsene fri. Og selv om det var trist, så var det mest av alt veldig godt og befriende. Jeg trengte dette!

For meg ble det en veldig personlig opplevelse å være på konsert i Øre kirke i går. Og det var det nok for mange andre også. Musikk har en tendens til å bringe frem ulike følelser, spesielt når det er dyktige musikere som fremfører den. Hvert menneske har sin historie og ulike sanger de knytter opp mot hendelser i livet. Dette var helt klart en av de bedre konserter jeg har vært på. Selve atmosfæren ved å ha konsert i en kirke var magisk. Og foruten tårer, ble det også mye latter og glede.

En stor takk til gruppa Fire & Rain som består av Andre Gussiås, Mats Nerli, Rolf Erik Nustad og Hallgeir Solli. Det var en uforglemmelig opplevelse. Disse dyktige musikerne skal ha flere Country og Gospelkonserter i ulike kirker, og jeg anbefaler alle å ta turen innom. De spiller sine egne tolkninger av blant annet Johnny Cash, Elvis Presley, Kris Kristofferson, Dixie Chicks og som jeg nevnte ovenfor Garth Brooks. For en oversikt over konserter kan dere gå inn på Facebook siden: Fire & Rain

Jeg kommer nok til å delta på minst en konsert til i en annen kirke! Og jeg har bestemt meg for å ta frem gitaren og øve mer på The Dance. En av favorittsangene til Målfrid som hun også brukte å spille på gitar.

«And now I’m glad I didn’t know 
The way it all would end, the way it all would go. 
Our lives are better left to chance, I could have missed the pain 
But I’d have to miss the dance»

Ta vare på hverandre, husk at man vet ikke hva morgendagen vil bringe ❤

Anne-Merete

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s