Blanke ark og fargestifter til.

2016 er historie, en ferdigskrevet bok med minner. Nå venter 2017, et år med blanke ark og fargestifter til. Nye opplevelser står for tur og nye historier skal skrives. Noen blir som planlagt men de fleste utvikler seg på veien. Man kan ha ambisjoner for det nye året, men hva historien vil berette i ettertid er det ingen som vet. Ei heller hvor mange dager av det nye året man får oppleve.

Jeg har ambisjoner for det kommende året. Men de foregående års historier har lært meg at det meste blir formet på veien. Kanskje åpner det seg nye muligheter som setter meg ut på en annen kurs enn den jeg har staket ut?

Jeg vet ihvertfall at 2017 er et år hvor jeg igjen står ovenfor valg som vil ha konsekvenser for fremtiden. Arkene er blanke og det eneste jeg har skrevet på de er en morgen hvor jeg har sovet altfor lenge, lest nyheter og skrevet dette innlegget.

Ambisjonene sier meg at jeg skal fokusere på det siste semesteret av mastergraden. Og at jeg etterhvert skal se meg om etter en jobb. Fred på jord kan jeg ikke skape, men jeg vil ut i verden. Jeg vil utrette noe, gjøre en forskjell. Kanskje blir det ikke i år, kanskje blir det et annet år eller kanskje aldri. Men ambisjonen er der. Og den er viktig å ha med seg i bagasjen.

Jeg har alltid mål jeg strekker meg etter, det er sånn jeg setter ut min kurs. Noen av målene er langsiktige. Sånn som da jeg for 6 år siden bestemte meg for at det første jeg måtte gjøre om jeg skulle utrette det jeg ønsket, var å starte på utdannelsen jeg snart er ferdig med. Det opprinnelige målet jeg satt meg var å ta en bachelorgrad. Men underveis endre dette seg og det nye målet ble å ta en mastergrad. Og nå, ettersom den graden også snart er fullført, leker jeg med tanken om å engang i fremtiden ta en doktorgrad. Det er foreløpig ikke et mål, bare en tanke om en alternativ vei å ta.

Jeg har i mange år ønsket å skrive en bok. Ikke en bok om min historien sånn som flere har etterlyst. Men en ganske annerledes bok som jeg foreløpig holder for meg selv. Blir dette året hvor jeg endelig begynner å realisere den drømmen? Det står ikke øverst på listen over gjøremål for 2017, det er en langsiktig drøm. Kanskje blir den aldri realisert, eller kanskje en dag i fremtiden går den fra å være en drøm til å bli nedskrevne ord.

Selv om jeg har mål jeg vil oppnå så planlegger jeg ikke livet i altfor stor grad, til det er livet for uforutsigbart. Livet er en reise som blir til etterhvert, og om jeg hadde planlagt alt i minste detalj hadde jeg gått glipp av mye som ikke var en opprinnelig del av planen. For ikke å snakke om skuffelsen over planene det ikke ble noe av. Jeg er spontan og mange av fjorårets historier ble formet på veien. 2016 ble ikke som jeg trodde da jeg for et år siden prøvde å forutsi veien jeg skulle ta, men det ble bedre.

Jeg ønsker dere alle et riktig godt nytt år. Husk at det bare en en dato. Arkene er ikke så blanke allikavel for du tar med deg videre alt fra de foregående år. Men kanskje er det en fin anledning til å reflektere litt rundt hva man vil oppnå i livet og hvem man ønsker å være. Lære av tidligere feil og fokusere mer på det positive. Følg drømmene og sett deg mål. Livet er ikke over før det siste åndedrag er tatt og man er aldri for gammel til å sette ut på en ny kurs i livet.

Anne-Merete

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s