1 Søndag i advent – et lys for Målfrid.

Så tenner jeg et lys i kveld, jeg tenner det for Målfrid
Det står og skinner for søstra, som skulle vært tilstede
Så tenner jeg et lys i kveld, jeg tenner det for Målfrid

Nå kommer tiden på året hvor det er flest merkedager. Dager hvor man tar en pause fra hverdagens stress og tilbringer tid med familien. En høytiden som aldri blir som før, og dager hvor det er noen som mangler.

1 søndag i advent kom litt brått på i år. Jeg er midt i eksamenstiden og det er ikke mye adventstemning. Jeg er ikke helt forberedt på at julehøytiden igjen står for døren. Er ikke helt villig til å slippe den inn enda. Høytiden som alltid har vært forbundet med glede og forventning har nå med seg en liten bismak. Sorgen over en lillesøster som ikke er med oss lenger.

Men samtidig ser jeg frem mot julen. I fjor feiret vi den første julen uten Målfrid. Jeg hadde grudd meg lenge og så for meg en veldig tung høytid, sterkt preget av hennes fravær. Men det gikk overraskende bra. Vi var innom gravstedet å pyntet med blomster, lysende julefigurer og engler. Det var et gravsted som skilte seg veldig ut fra de andre. Det er det for så vidt hele året, men den dagen var veldig spesiell.

På kvelden kunne man se mange fotavtrykk foran graven. Avtrykk som symboliserte hvor mange som hadde vært innom. Mennesker som også følte på savnet. Blomster og fotavtrykk etterlatt på graven av ukjente som hadde Målfrid i tankene midt i julehøytiden.

img_4995

Nå er jeg på Aukra med familien og i kveld skal jeg hjem å tenne et lys. Julen har ikke en religiøs betydning for meg, den handler i hovedsak om kultur og tradisjoner. Når jeg i år tar opp igjen tradisjonen med å tenne lys hver søndag i advent vil det ha en ny mening. Jeg tenner lys for Målfrid.

Når du er vant til å ha noen hos deg under merkedagene og de plutselig ikke er der lengre får noen av dagene et nytt innhold. Man skaper nye tradisjoner for å minnes de som er borte. Adventssøndagene hvor jeg tidligere har tent et lys når det passer seg, om jeg tilfeldigvis hadde lilla lys liggende, vil fremover bli merkedager hvor jeg minnes Målfrid i førjulstiden. Og det passer veldig bra med lilla lys siden det var en av Målfrid`s yndlingsfarger.

Ønsker dere alle en fin 1 søndag i advent, uansett hva dagen betyr for dere personlig. Ta vare på hverandre og sett pris på de nære og kjære. Det er ingen garanti for at de er hos deg neste gang du går inn i denne høytiden. Strekk ut en hånd til de som er ensomme og alene. Jeg er så heldig å ha et nært forhold til min familie, men det er ikke alle som har den gleden.

Anne-Merete

3 kommentarer om “1 Søndag i advent – et lys for Målfrid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s