Tiden vi aldri får tilbake.

Noen ganger lurer jeg på hvor alle årene har blitt av. Har jeg virkelig levd i snart 35 år? Det føles som i går at jeg flyttet hjemmefra for å begynne på videregående. Og nå har jeg en sønn som går på videregående!

Når jeg tenker tilbake på alt jeg har opplevd i løpet av 34 år så ser jeg at det har hendt mye. Nå husker jeg ikke så mye fra de første årene men det var de som la grunnlaget for hvem jeg er i dag. Det var da jeg lærte meg å snakke, gå og spise selv. Eller rettere sagt, mamma og pappa lærte meg det. Resten av barndommen var de med på å forme meg som menneske før jeg etterhvert ble selvstendig og kunne stå på egne bein.

Når jeg var barn gledet jeg meg til å bli tenåring og når jeg ble tenåring gledet jeg meg til å bli myndig. På slutten av 20 årene ønsket jeg å kunne stoppe tiden så jeg ikke kom i 30 årene. På 30 års dagen så jeg ingen stor grunn til å feire. For hvorfor skulle jeg feire at jeg ble eldre?

Men det som skjedde rett etter at jeg passerte 30 var at jeg lærte meg å sette pris på livet og nåtiden. Jeg gleder meg nå over hver bursdag jeg får oppleve. For det er jo ikke alle som får oppleve disse tidsepokene. Jeg skammer meg over mine tidligere tanker men tenker samtidig at det er ganske naturlig.

12936555_10153910621806001_6063019835899910534_n
Your life is a canvas. Make sure you paint yourself a whole lot of colorful days.

En god venninne av meg som er noen år eldre sa til meg at 30 årene er mye bedre enn 20 årene. Jeg trodde ikke på henne men ser nå i ettertid at hun hadde rett. For selv om de største motgangene i livet kom rett etter at jeg fylte 30 har det også vært noen av de beste årene i mitt liv. Livet har fått en helt annen mening enn det hadde tidligere.

Nå begynner det å danne seg tanker om 40 årene. Og jeg har innsett at alder bare er et tall. Det er opp til en selv å bestemme hvordan man vil være som menneske, det er ikke noe alderen bestemmer. Erfaringer man har hatt i livet blir det selvfølgelig flere av ettersom årene går. Men hvem vi er som mennesker er et valg vi i stor grad må ta selv. Uansett om vi er 20, 50 eller 90. Jeg ser frem mot fremtiden for jeg har innsett at hvert tiår har sin sjarm. Jeg håper jeg vil få oppleve mange år fremover og jeg skal prøve å oppfylle alle drømmene jeg har. Mange eldre sier at det de angrer mest på etter et langt liv er det de ikke gjorde. Kloke ord å ta med seg på livets vei.

«Alle disse årene som kom og gikk, ikke visste jeg at de var livet».

Anne-Merete

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s