Farvel November.

Frem med barberhøvelen, november er snart over. Mange barter forsvinner og vi går inn i julemåneden. Siden jeg verken har bart eller julestemning blir det ikke stor overgang for meg.

Jeg lever i min egen boble for tiden, sammen med Marx, Durkheim og Weber. Med andre ord, eksamenstid. Mamma har gitt opp å spørre meg om julegave ønsker. Om julegave planleggingen hadde hatt relevans til pensum kunne jeg kanskje engasjert meg litt mer.

Men her sitter jeg altså å skriver dette innlegget, noe som ikke er pensum. Kanskje et bevis på at mennesket ikke er helt rasjonelt, pensum igjen.

Jeg skal ta et steg ut av boblen et øyeblikk og oppsummere måneden som har gått, uten innblanding av samfunnsvitenskapelige teorier. Jeg har en følelse av at november har gått veldig fort, men ved å ta et tilbakeblikk ser jeg at det har hendt mye.

I begynnelsen av måneden var jeg i Trondheim, fotballhovedstaden som jeg kaller den. Jeg var på samling i regi av kreftforeningen for de som har en genfeil som gir økt risiko for kreft. Jeg reiste på fredag, og siden seminaret ikke begynte før lørdag utnyttet jeg muligheten til å slappe av. I godt selskap av en nyinnkjøpt bok gikk jeg på restaurant, ja for det er faktisk ikke feil å spise ute alene. Etter en stund dro jeg og boken til Starbucks, før vi gikk til sengs sammen. Om noen lurer så er boken skrevet av Åsne Seierstad og heter To søstre.snapseed-6Dagen etter begynte samlingen, som varte i to dager. Jeg møtte en fantastisk gjeng som jeg utvekslet erfaringer med. Det var godt å snakke med andre som har genfeilen, da det ikke er så mange av oss.  I notatene fra samlingen har jeg skrevet et sitat fra den, «Den enkelte har aldri med et annet menneske å gjøre, uten å holde noe av dette menneskets liv i sine hender». Tenk over betydningen, ganske sterkt.

Helgen etter var fylt av glede da tantegutten min ble døpt. Det er så fint å få nye tilskudd til familien, flere mennesker å elske. De som leste Den gule kjolen – sorgen og minnene om det som aldri ble. fikk med seg at det ble en veldig gul helg. Lilla var yndlingsfargen til Målfrid i lang tid, men en uttalelse på sykehuset gjorde at gult ble en symbolsk farge på det som aldri ble.

Fredag, uken etter, ble jeg invitert på champagne-middag. Den ble holdt på Molde Fjordstuer og som navnet tilsier, det var en sprudlende aften. Ja og «litt» julemat, en 10 retters med mye spennende. fullsizerender
To dager etter var det endelig Cupfinale. Jeg hadde forsøkt å skaffe billetter, uten hell. Noe som førte til at jeg ble sittende å se kampen i Molde. Det ga meg tid til å skrive innlegget Man må ikke hate Molde by for å elske Rosenborg!, som Romsdals Budstikke publiserte. Et lite plaster på såret for at jeg ikke kom meg til Oslo.

Dagen etter tok innlegget helt av på en gruppe for Rosenborg supportere. Selv om jeg ikke tok opp tribunekultur, ble det en lang diskusjon om nettopp det. For de som tror det bare er motsetninger mellom de ulike supportergruppene kan jeg informere om at det, i aller høyeste grad, er ulike meninger innad i de ulike klubbene også.

Det er helgene som har hatt de store begivenhetene denne måneden. Midt i uken har jeg lest til eksamen. Da har jeg vært inne i en liten boble med de filosofiske tenkerne. I år har jeg klart å forberede meg så godt at det ikke føles stressende, selv om neglene vitner om noe annet.

Om en uke skal jeg ta frem nisseluen og legge bort bøkene. Da kan det hende jeg kommer med litt mer innholdsrike innlegg enn dette, som endte opp med å handle om alt og ingenting. Også kom det med litt snikreklame på det ene bildet ser jeg. For å utelate all tvil, dette innlegget er ikke sponset.

Avslutningsvis gjør jeg som i oktober og viser topp 3 listen. Den viser de innleggene som er lest og delt flest ganger denne måneden.

Topp 3 – November 2016

  1. Man må ikke hate Molde by for å elske Rosenborg!
  2. Den gule kjolen – sorgen og minnene om det som aldri ble.
  3. 1 Søndag i advent – et lys for Målfrid.

Anne-Merete

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s