Road Trip i Tyrkia – på tross av terror og kuppforsøk.

Tyrkia er for mange et typisk chartermål hvor man nyter late dager på en strand, fester og slapper av. Men landet har mye mer å by på! Spesielt om du leier en bil, kjører på kryss og tvers og ikke lar deg skremme av terror og forsøk på militærkupp.

Versjon 2

Terrorangrepet gjorde at jeg ville reise.

Jeg vurderte mange forskjellige reisemål for sommeren 2016 og gikk litt imot strømmen når valget falt på Tyrkia FORDI det hadde vært terrorangrep der. Veldig mange lot seg skremme og terroristene oppnådde det de ønsket – å skape frykt.

Jeg hadde vært i Tyrkia en gang tidligere og hadde friskt i minne hvor avhengig mange var av pengene de tjente på turisme. Jeg tenkte at om jeg reiser dit vil jeg gjøre en god gjerning og på reisebudsjettet var det satt av ekstra penger til tips.

Planlegging

Jeg liker å planlegge og bestille reisene mine selv. Da står man mye friere og man lærer veldig mye i prosessen. Det som var nytt denne gangen var at jeg ikke skulle reise alene som jeg oftest gjør. Jeg skulle ha med kjæresten og det innebar at jeg også måtte høre på hans innspill til hva vi skulle gjøre ut av reisen. Noe som førte til at jeg opplevde steder jeg kanskje ikke hadde kommet på selv.

En av de første tingene jeg advarte han om da vi var på date var at jeg er veldig rastløs og glad i å reise, ofte alene. Det hadde han ingen problemer med og etter å ha vært sammen i ni måneder skulle vi nå få svaret på om dette ville bli en felles interesse. Jeg visste denne reisen ville besvare mange spørsmål på hvordan fremtidsutsiktene våre ville være.

Versjon 2

 

Forsøk på militærkupp.

Et par uker før vi skulle reise kom det opp et nyhetsvarsel om at noe hadde hendt i Tyrkia. Da jeg slo på nyhetene kom det frem at det var et forsøk på militærkupp i landet. En del av meg ønsket at jeg allerede hadde reist dit sånn at jeg kunne få med meg det som foregikk. Familien min på den andre side var veldig glad for at jeg ikke hadde reist enda og tok som en selvfølge at jeg nå skulle kansellere turen.

Men jeg tror ikke de var så veldig overrasket når jeg fortalte de at turen skulle gjennomføres som planlagt, så lenge vi kom oss inn i landet. De påfølgende dagene fulgte vi spent med på nyhetsbildet og håpet det ville være mulig å reise dit.

03co8075

29. Juli publiserte jeg følgende status på Facebook og satt meg på flyet, til et land som fortsatt var preget av de foregående terrorangrepene og et forsøk på militærkupp.

Tradisjon tro så reiser jeg dit det skjer! Så det kommer nok ikke som noen overraskelse for de som kjenner meg at jeg nå er på vei til Tyrkia. Men denne gangen reiser jeg ikke alene. Skal tilbringe noen dager i Istanbul før turen går videre til Ankara hvor vi har planer om å leie en bil og kjøre nedover i Tyrkia.
Oppdateringer vil komme underveis 🙂

Vi opplevde mye på turen og jeg kommer til å dele reisen opp i flere innlegg fremover. Jeg skal ta dere med på en reise til et land med en rik historie. Jeg vil dele erfaringene vi hadde i møte med landet, og mange fantastiske mennesker som dessverre kommer litt i skyggen av fokuset på den politiske situasjonen. Jeg vil dele reisetips som kan komme til nytte for andre som kan tenke seg å reise på en tilsvarende tur.

03co8020

Jeg ser frem til å dele denne fantastiske reisen med dere.

Anne-Merete

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s